2022-05-18 11:55:36• hírek • Bede Emőke

Feketén foglalkoztattak egy pakisztáni férfit egy Szatmár megyei étteremben

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A Szatmár Megyei Bevándorlási Iroda rendőrei kedden átfogó ellenőrző akciót szerveztek, melynek célja a külföldi állampolgárok be nem jelentett foglalkoztatásának megelőzése és visszaszorítása volt.

Az ellenőrzés során a hatóság emberei azonosítottak egy 29 éves, pakisztáni állampolgárságú férfit, aki munkavállalói engedély nélkül, feketén dolgozott egy Szatmár megyei étteremben. A vizsgálatok során a bevándorlási iroda rendőrei megállapították, hogy noha a férfi rendelkezett Románia területén érvényes tartózkodási engedéllyel, viszont az alkalmazása során nem tartották be a 25/2014-es, külföldi állampolgárok munkavállalását szabályzó sürgősségi kormányrendeletet.


A rendőrség ennek okán visszavonta a pakisztáni állampolgár tartózkodási engedélyét, mi több, kiállítottak egy határozatot is, mely által arra kötelezik őt, hogy legfeljebb 30 napon belül hagyja el Románia területét. Ami az éttermet illeti, a 25/2014-es kormányrendelet értelmében 10.000 lejes pénzbírságot szabtak ki a cégre.


Az Országos Bevándorlási Iroda a területi kirendeltségek segítségével a következőkben is folytatja az ilyen jellegű akciókat, mi több, várják a lakosság részéről érkező bejelentéseket is, melyeket a 0261-807757-es telefonszámon vagy az igi.mai.gov.ro weboldalon lehet megtenni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: